Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

MTÜ 2020 ONLINE A JÁSZBERÉNYI CAMPUSON

2020-ban a Jászberényi Campus szervezésében kínált MTÜ előadások is online zajlottak különféle betekintést nyújtva a tudomány aktuális kérdéseiről és eredményeiről különféle interdiszciplináris témákra fókuszálva.

2020. november 17-én Dr. habil. Koltay Tibor előadásában arról beszélt, hogy közösségi média hatására tér- és időfelfogásunk is módosulhat. Példaként említette, hogy a felületes, webes olvasás negatív hatással lehet arra, hogyan tudjuk tárolni az információkat, és hogyan tudunk arra reagálni. Mindezekre kínálhat választ a Slow Movement, olyan eszközök, mint a filmes fényképezés, a mikrobarázdás lemezek újrafelfedezése, amely által egy relaxációs mód és alternatíva a felgyorsult idő ellensúlyozására.

 

Dr. Szaszkó Rita MTÜ előadása rávilágított arra, hogy virtuálisan, autonóm tanulás keretében milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a többnyelvűség ápolására a digitális térben. Ezt követően az előadó által készített többnyelvűséggel kapcsolatos empirikus kutatás ismertetése következett, amely Erasmus hallgatók nyelvi és interkulturális kompetenciáinak fejlesztését vizsgálta.

 Szalay Krisztina a SARS-CoV2: Tények és tévhitek a vírusról, terjedéséről, védekezésről, védőoltásról tartott disszeminációs előadást. A különösen aktuális témához kapcsolódóan az előadó ismertette a covid vírus jellemzőit, fertőzési mutatóit, az általa okozott betegség tüneteit, a védekezés formáit és azok hatásosságát, valamint a modern védőoltások hatását immunológiai szempontból.

A 2020-as MTÜ programsorozatot a Dr. Varró Bernadett oktatási és kutatási főigazgató által vezetett Az oktatás kihívásai az EKE Jászberényi Campuson – múlt – jelen – jövő kerekasztal-beszélgetés zárta 2020. november 26-án.


< Vissza